Omgeving


Jáchymov , vroeger genoemd Joachimstal, ligt op 5 min rijden van Marianska. Hier vind u kuuroorden en kunt u heerlijk en goedkoop eten. Ook vind u hier verschillende Vietnamese winkeltjes waar u goedkoop drank en sigaretten kunt kopen. In het stadje ziet u veel verwaarloosde gebouwen, maar ook gebouwen die nu worden opgeknapt zodat Jáchymov weer een stadje wordt met een beetje aanzien.


Jáchymov

In Karlovy Vary en in de omgeving ontspringen zo’n 60 warme bronnen. Waarschijnlijk kennen zij hun ontstaan omdat zich ten zuiden van het ertsgebergte in de loop der tijd vulkanisch gesteente heeft ontwikkeld. De warme bronnen leveren het geneeskrachtige zout en zwavelhoudende water dat vooral op de spijsvertering en de stofwisseling een gunstige werking heeft.
Dit water bracht het kuuroord haar internationale befaamdheid. Voornamelijk in de 18de en 19de eeuw oefenden de bronnen een grote aantrekkingskracht uit op de jetset van verschillende landen. De bekendheid als kuuroord heeft ook een belangrijke invloed gehad op geschiedkundig, economisch, architecturaal en cultureel gebied. Ook nu nog trekt de plaats nog steeds vele bezoekers van ver over de grenzen.

Karlovy Vary

Loket is een oud vestigingsstadje in de Tsjechische regio Karlsbad. Het stadje ligt in een bocht van de rivier Eger. “Loket” is Tjechisch voor “elleboog”. In het begin van de 13e eeuw was hier het politieke centrum van de regio Zettlitz. Tegen de Hussieten bood Loket succesvol weerstand. In 1521 werd de reformatie ingevoerd door de graven Schlick. Het 12e eeuwse kasteel wordt nu als museum en voor openbare evenementen gebruikt, de 22 meter hoge hangbrug is een van de oudsten van Tsjechië. Het kasteel is zeker een bezoekje waard.

Loket